Za hedoniste

Za hedoniste

 

Po nepisanim pravilima maja, meni lično najlepšeg meseca u godini. Trebalo bi da sija najlepše i najprijatnije sunce. Stvoreno za hedoniste. Međutim, ove godine vreme se malo poigralo s nama i pretvorilo ovaj mesec u kišu, oblake i hladnoću. Ipak, nemam pravo da se žalim, jer je jedini lep vikend u maju bio upravo za moj rođendan (11.maja)

Kako rođendan hedoniste, a da ne bude potpuni hedonizam u najavi? – Ne može!

Upoznajte sa mnom Platan – mali raj na Fruškoj gori, koji će vas odvesti u potpuno drugo vreme i potpuno novo stanje svesti. Platan se nalazi u Vrdniku, 21km od Novog Sada, ušuškan od buke i saobraćaja.

Malo je reći da nas je Platan oborio s nogu. Adekvatan opis još uvek tražimo, ali recimo to ovako: u mislima smo i dan danas u našoj kolibi pored kamina, pijuckamo vino i uživamo.

 

Sonja Ognjenović ranc platan

Na ulasku dočekala nas je predivna gazdarica. Pa smo vrlo zbunjeno vagali da li nam se više svidela ona i njeno gostoprimstvo ili sam Platan. Osmeh i energija kojom zrači potpuno nas je osvojila i u velikoj meri doprinela celokupnom doživljaju.

Dobili smo sve potrebne informacije kako o kolibi i opremljenosti, tako i o sadržajima na Platanu i van njega. Takođe, zbog malo kasnijeg dolaska, omogućeno nam je da ne brinemo o ranom odjavljivanju, već samo da se prepustimo čarima Platana.

U našoj kolibi na sprat, dočekalo nas je domaće makedonsko vino, kao i sve što vam je potrebno za boravak (verujte mi, na apsolutno sve su mislili). Centar dnevne sobe predstavlja kamin, kojem nećete odoleti da ne zapalite vatru. A pored njega televizor sa preko 50 nasnimljenih filmova – kao što rekoh, na sve su mislili. A, ukoliko vam filmovi nisu toliko zanimljivi, možete izabrati neku od društenih igara.

 

 

Pucketanje kamina,

miris sveća i mirisnih štapića upotpunjeni zvucima radija Platan stvorili su neopisivu atmosferu. Svaki detalj u kolibi priča priču za sebe. A zajedno vas vode da poželite jednu ovakvu kolibu do kraja života. U malom potkrovlju na spratu, pored velikog kreveta, par knjiga i prigušenog svetla, savršeniji kutak nam nije trebao.

 

Ranc platan kamin

potkrovlje Platan

 

Mislili smo da ne može bolje od ovoga, ali prevarili smo se. Ispijanje prve jutarnje kafe u visokim krošnjama dok se priroda budi oko nas, bilo je magično. Uživali smo u pesmama prirode i tišini mira.

 

Platan

 

Koliba,

neverovatna kakva jeste, nije jedino što možete videti. Vrlo je teško bilo zamisliti da postoji još nešto na Platanu što bi nas moglo oduševiti više od boravka u kolibama i prve kafe na privatnom balkonu. Međutim, kada smo počeli deteljno istraživanje Platana, prava avantura je tek počinjala, jer smo se upustili u Geokeš potragu za blagom.

Celi Platan je ispunjen skrivenim porukicama, mapama do pravog duševnog blaga (koje će probuditi svu ljubav i zahvalnost u vama), zatim slatkim ušuškanim klupicama i dobro osvetljenim putevima za romantične noćne šetnje. Takođe, ukoliko vam zafali igre i razonode, postoje tereni za odbojku i košarku, badminton, boćanje, golf, pikado, stoni fudbal, frizbi, kao i roštilj kada ogladnite od svega toga.

 

ranc platan

 

Celokupni utisak je zaista bajkovit. Kao da je toliko ljubavi i pažnje uloženo u stvaranje Platana da je on jednostavno razvio dušu i odiše ljubavlju prema svim posetiocima. Gde god da smo zavirili, svuda je bilo nagoveštaja ljubavi i blaženstva. Sigurna sam da ćemo biti njihovi gosti opet, pogotovo u zimu, kad padne prvi sneg 🙂

Sve informcije o Platanu, cenama i rezervacijama – možete pronaći na ovom sajtu, a takođe možete kontaktirati i predivne domaćine. Još jedan gratis predlog je da uradite Platanerski test na sajtu i saznate da li ste kandidat za Platanera (ja sam moćni Plataner nežnog srca) 😀

 

Sonja Ognjenović

Moje ime je Sonja Ognjenović, imam 22 godine i trenutno studiram na Ekonomskom fakultetu u Novom Sadu. Uvek sam imala čudnu sposobnost da udovoljim sama sebi, ali kako sam odrastala shvatala sam da to nije zajednička osobina svih ljudi, a možda bi trebala biti.

Sonjin blog

Pozovite nas
Tu smo