Glamping na fruškogorski način, šuma, vatra, divljina…

Dugo smo raspravljali o tome kojoj kategoriji turističkog smeštaja pripadamo. Brvnare? Da jesmo brvnare. Sobe? Jesmo i sobe. Sojenice? Jesmo i sojenice ali nedostaje voda. Apartmani? Jesmo i to, ali nemamo sve kućanske aparate. Kolibe? Jesmi i kolibe. Etno kuće? Svakako i to kombinacija jahorinskog i hercegovačkog stila. Vikendice? Tačno i to smo. GLAMPING? Ma to bre, to smo! Glamping na fruškogorski način. 

 

glamping platan

Šta znači fruškogorski glamping?

Glamping je reč izvedena iz reči glamur i kamping. Ova reč opisuje stil boravka i odmora u prirodi sa sadržajima ili uslugama koje su ekvivalent udobnog modernog smeštaja. Glamping je postao posebno popularan poslednjih godina među turistima kojima je više dosta luksuznog hotelskog smeštaja, spa, velnes i veštačkih vratolomija i neprirodnog podizanja adrenalina. Glamping je bekstvo, od takvog “odmora” i stvarnosti, u avanturu glampovanja negde u prirodi, bez čuda koja nas neminovno vode ka transhumanizmu. Uzgred, smrt transhumanizmu sloboda narodu. 🥰

 

Glamping na fruškogorski način

Od kada postoji glamping na Platanu i Fruškoj Gori?

Koncept “luksuznog” boravka-kampovanja u prirodi samo pod šatorima postoji još od XVI veka. Valjda su carevi, kraljevi i sultani znali šta valja.

Boraveći isključivo u prirodi već duže od 15 godina, počeli smo razmišljati na sasvim drugačiji način. Boravak u prirodi je privilegija i radost življenja. Ali ako su uslovi neprikladni može biti veoma teško, posebno za gradsku mladu generaciju. Počeli smo razmišljti kako da im olakšamo boravak u netaknutoj prirodi.

Šatori su danas moderni i veoma kvalitetni, ali ne postoji tako dobar šator koji bi odoleo svim vremenskim prilikama i neprilikama a da bude rentabilan. Rešenje su male udobne kućice u netaknutoj prirodi.

 

Brvnare Platan glamping u prirodi

Glamping kod nas danas?

U modernije vreme prvo sa glampingom počinju bogati Britanci i Amerikanci putovanjima na safari po Africi. Ti bogati turisti, iako su tražili avanturu, nisu bili spremni da zbog toga žrtvuju svoj udoban život, tako da su svakodnevni luksuz u kome su inače živeli, prenosili i u avanturu.

Naš “safari” je Nacionalni park Fruška gora i hektar i po šumarka koji zovemo Platan. Taj šumarak je vaša zaštićena zona u kojoj imate sve što vam je potrebno za normalno funkcionisanje, a opet ste u divljini. Glampingovanje na Platanu znači hajking sa Stefketom, geokešing, fotokešing, adrenalin igrice šumska zagonetka i Živko, a i sportanje u prirodi se podrazumeva, kao basket, stoni fudbal, stoni tenis, badminton, boćanje… A posle svega udobno se skrasite u Vaš “drveni šator” i osluškujete duhove prirode.

 

Glamping Brvnare Platan

Da li ispunjavamo glamping standarde? Naravno!

Svaka drvena glamping kućica ima nameštaj kao u hotelima, krevete, sopstvena kupatila sa tuš kabinama, hrana je na par minuta, kuhinju u kojima je moguće spremiti obrok, sa kompletnim posuđem koje je standardno, privatnu verandu na kojoj možete uživati, i posebne čaše za vino ili šampanjac. Podrazumeva se i sve što smo ranije pomenuli.

 

glamping platan

I da li je to sve o glampingu?!

Ne nije! U glampingu morate aktivno učestvovati, voleti prirodu, ne štedeti poglede i uzdahe, morate biti žedni zdravog života. 🥰

 

Glamping Platan Fruška gora

Glamping Platan Fruška gora

Glamping Platan Fruška gora

Glamping Platan Fruška gora

chatgpt brvnare platan

Pozovite nas
Tu smo