GEOKEŠ

GEOKEŠING REKREATIVNO-ISTRAŽIVAČKA IGRA

Čitanjem ovog pisma imate priliku da se pridružite milionima učesnika ove zanimljive igre koja je širom sveta poznata pod nazivom, Geokešing (geocaching).

Geokešing je „potraga za blagom“, odnosno potraga za plastičnom kutijom-teglicom (geokeš), koja je postavljena na nekom skrovitom mestu na Platanu. Geokeš može biti postavljen bilo gde, u pećinama, tvrđavama, šupljim deblima, vodopadima,  vidikovcima, procepima u steni… Cilj, ovog našeg Geokešinga je ipak veoma skroman. Želja nam je da prošetate našim Platanom i da  pronalaženjem Geokeša zadržite jedan zanimljiv suvenir kao sretnu amajliju.

Ukoliko Vam se ova igra čini zanimljivom i ako mislite da biste mogli postati njen učesnik, nastavite sa čitanjem ovog pisma.

Odlično! Zainteresovali ste se :). Ukoliko ste na Brvnare Platan došli i zbog njegove raskošne lepote (dobro, malo preterujemo), ovo je prilika da se kroz rekreativnu šetnju malo i zabavite.

Šta je Geokeš? To je vodootporna plastična kutija (15x30cm) u kojoj se nalazi beležnica sa grafitnom olovkom, šiljalom i pismima za dalju potragu (stalni sadržaj), i sitnim suvenirima (promenljivi sadržaj). Kada pronađete Geokeš, dobri običaji ove igre nalažu da uzmete jedan suvenir kao sretnu amajliju i ostavite najmanje jedan. Suveniri su male vrednosti (privezak, dugme, vizitka, bedž, bižuterija, male igračkice, baloni i slična iznenađenja – Vaša inventivnost treba da dođe do izražaja:). U beležnicu upisujete svoje ime, datum i vreme kada ste pronašli Geokeš i pozdravnu poruku za sledećeg Geokešera.

PRONAĐI CENTRALNI GEOKEŠ

Prvo uputstvo se nalazi u drvenoj čaši u kamin sobi, pa krenite. I vratite mašnicu!

Geokešeri, srećno!

Pozovite nas
Tu smo