Frizbi Golf

Frizbi Golf

 

MAGIJA FRIZBI GOLF

Sigurno ste čuli za frizbi. I za golf. A za frizbi golf ili disc golf?

Ukoliko ste za „to“ čuli tek sad, sad znate da na Platanu možete i videti i igrati frizbi golf!

I više od toga: možete se pripremiti za buduće Olimpijade! Da, upravo ovaj sport, „frizbi golf“, ima velike šanse da postane prinova među Olimpijskim disciplinama. U međuvremenu, možete se pripremati za Evropsko prvenstvo u frizbi golfu 2018. Biće održano u „komšiluku“, u Hrvatskoj.

Poslednjih desetak godina frizbi golf je „prvak sveta“ u disciplini „broj novih igrača“. Skandinavci su „odlepili“ na frizbi golf! Razigrani Finci su napravili 550 terena za ovaj sport. Sve vreme govorimo „sport“, ali to je u osnovi jedna sjajna igra koja želi da postane i nadmetanje pod sjajem olimpijskih baklji. Kad zaigrate, potpuno će Vam biti jasno i zašto.

Frizbi golf je novi sport na Platanu. Mi smo prvi frizbi-golf klub na Fruškoj Gori, a ona je predivan scenario i teren za ovu igru. Na Platanu su raspoređene tri baze za igranje.

Pravila su jednostavna i slična onima koje ima klasični golf: sa što manje pokušaja (bacanja) ubaciti frizbi (disk) u bazu. Baza je posebno izrađena metalna korpa sa lancima. Ako od startnog mesta ubacite frizbi u korpu iz tri bacanja, to smo očekivali i dobijate nulu. Za manji broj bacanja beležite pluseve, a za više od tri idete u minus. Kao u golfu.

Frizbi u ruke i na start!

 

 

Pozovite nas
Tu smo