Paklena kuhinja

Paklena kuhinja

 

U pokušajima da ovaj naš kutak izgleda što prirodnije i lepše, često dođemo do ideja koje bi možda i vama mogle biti interesantne. Kao na primer naš dušek, geokeš, klupe, kućice za ptice, obeležavanje terena za badminton i mnoge druge dosetke koje možete i vi realizovati u vašem dvorištu.

Ovaj put ćemo vam predstaviti sjajnu ideju za izradu furune (pica peć, krušna peć) i pušnice kao jedinstvene celine. Bitno je da sve radite od prirodnih materijala, furunu od stare cigle blatare i pušnicu isključivo od drveta. Ono što je interesantno i zbog čega uopšte iznosimo ovu ideju kao zanimljivu. Povezivanje furune i pušnice podzemnim drvenim kanalom je ključ.

Na taj način dobijamo hladno dimljenje mesa, sira, ribe ili šta vam već padne na pamet. Idealno je sve graditi na laganoj uzbrdici kako bi dim kroz drveni kanal lakše stizao do pušnice. U pušnici se dodatno stavlja i filter od krupnog šljunka da bi se što manje čađi lepilo za vaše meso ili sir.

Ako vas zanimaju pojedinosti rado ćemo vam otkriti sve tajne vezane za gradnju furune i pušnice kao jedinstvene celine . 🙂

Ovu građevinu nisu pravili pravi majstori, niti jedan nije bio prisutan. Sve smo sami bez ičije pomoći.

Paklena kuhinja

Pozovite nas
Tu smo