Iz Vikipedije

Iz Vikipedije

 

Iz Vikipedije, slobodne enciklopedije

Turistički kompleks „Platan je odmaralište smešteno na padinama Nacionalnog parka Fruška Gora, blizu kog se nalazi Banja Vrdnik. Zauzima površinu od jednog i po hektara očuvane prirode. Nalazi se na području opštine Irig. Izgrađen je na konceptu evropskih odmarališta sa malim brojem smeštajnih jedinica na velikom posedu u prirodnom okruženju.

Osim popratnih sportskih i turističkih sadržaja, uz blagoslov i odobrenje Njegovog preosveštenstva vladike sremskog gospodina Vasilija, na najvisočijoj tački Platana (280 m) izgrađena je mala brvnara, tj. molitveni kutak posvećen Svetoj Petki.

Svake godine na Platanu se održava slikarska kolonija posvećena promociji lepota i zaštiti Fruške Gore. Na Platanu se, na površini od 4.000 m², nalazi rezervat bagremove i lipove šume, sa svim životinjskim i biljnim vrstama toga dela Fruške Gore.

Fruška gora smeštaj: ima jedan skriveni šumarak koji se zove Platan u kom se nalaze brvnarice sa pravim kaminom. U njima se skrila mašta. Spremite svoj komadić mašte ako želite poseban smeštaj za romantičan vikend ili mini odmor. Nacionalni park Fruška gora je posebno mesto za  opuštanje. Platanske brvnare liče na sojenice skrivene u krošnjama drveća. U blizini Banje Vrdnik na obroncima Fruške gore, našli smo skrovište za naše brvnare sa kaminom, kojima se već 15 godina ponosimo. Mnogi nas nazivaju, Mala Toskana. I što je veoma važno, kada guglate: Fruška gora smeštaj, BLIZU SMO.

A corner from heaven! – Nebeski kutak!” (Dean AdamsGB2018.)

Pozovite nas
Tu smo