Friz za medalju

Na Fruškoj Gori ima 200 vrsta ptica. Većina su selice. Dvesta vrsta ptica i dvesta frizura. Većina ptica ima onu travolta frizuru, ali ova, ova je posebna. Pljunuti Al Paćino stajl. Ko li je samo fenira. Zašto baš ova frizura, kad su sve ostale ptice zalizane. Pokušavam pronaći odgovor.

Primetio sam da među pticama postoji red i dogovor. Međusobno se pomažu. Bio sam prisutan fenomenu koji je ostavio dubok trag u meni. Na terasi svake godine, price naprave gnezdo, dva. Niotkuda i iznenada pojavila se vrana. I pravo na gnezdo.

Odmah sam krenuo da je oteram, ali ni sam ne znam kako, pojaviše se dve ptice koje su napale vranu. Vrana je odustala i poletela. Tada se dogodilo čudo. Dvema pticama koje su saletale vranu, u čas se pridružilo celo jato. Jato prica oko crne vrane. Lete, kljuckaju, obrušavaju se na vranu kao kamikaze. Mnogo su veštije u leto od ove crne nesretnice. Vrana se napokon, jedva dočepala obližnjeg oraha.

Male ptičice su tada odustale, jer sada je vrana u prednosti, dok u letu nije imala nikakvih šansi. Red u ptičijem svetu itekako postoji, a frizura, kakva god da je ne znači ništa. 🙂

Pozovite nas
Tu smo