Deca na putu

 

 

Deca na putu: U nedostaku saobraćajne signalizacije u našoj ulici, privremeno smo postavili sedam tabli na dva kraja ulice. Na jednom kraju je tabla koja upozorava na bezbednost dece, a na drugom kraju ulice na bezbednost životinja Nacionalnog parka Fruška gora. Na koju tablu vozači češće reaguju? Zar nije dovoljno opominjujuće što uopšte postavljamo ovakvo pitanje!?

Pročitajte tekst; Deca na vrdničkom putu

 

 

“Inače, poboljšanje bezbednosti dece u saobraćaju prepoznato je kao jedan od strateških ciljeva Republike Srbije u strategiji koja je važila do 2020. godine. Prilikom analiziranja rezultata sprovođenja strategije, utvrđeno je da su rezultati prilično loši. Na Konferenciji “Bezbednost saobraćaja u lokalnoj zajednici” održanoj 2020. godine navedeno je da su posebno loši i neprihvatljivi rezultati u pogledu stradanja dece u saobraćaju (umesto proklamovanog smanjenja stradanja dece i eliminisanja smrtnog stradanja dece, došlo je do povećanja broja poginule i povređene dece u saobraćaju).
 
Vrdnik nije jedino naselje koje se suočava sa nedostatkom saobraćajne signalizacije na mestu gde su frekventni prelasci puta i gde često deca učestvuju u saobraćaju. Analiza “Javni rizik stradanja dece pešaka po opštinama i gradovima u Republici Srbiji od 2016. do 2018. godine” pokazala je da je najveći rizik u Vojvodini u Novom Sadu, kao i u opštinama Titel, Inđija i Kula, dok je veliki rizik takođe u Irigu, Rumi, Beočinu, Subotici, Vršcu, Novom Bečeju, Kikindi i drugim lokalnim samoupravama.”  (preuzeto sa 021, autor Dragana Prica Kovačević)
Pozovite nas
Tu smo