Relaks masaža

Relaks masaža

 

Ukoliko ste napeti i pod stresom ili jednostavno želite da se dodatno opustite, preporučujemo vam relaks masažu. Pomoćićemo vam da vas poseti u vašoj kućici iskusan i stručan fizioterapeut.

Masaža je jedna od najprijatnijih metoda opuštanja. Ukoliko se svakodnevno borite sa stresom i osećate da vam je celo telo često napeto? Priuštite sebi uživanje koje donosi relaks masaža. Ona je odlična prevencija napetosti, pa samim tim i nekih zdravstvenih problema koje prouzrokuje stres.

RELAKSACIJA

Naše telo i čitav organizam prijatan dodir doživljavaju kao „poziv na opuštanje“. Najpre uživa koža, koja preko nerava daje signale drugim organima da se opuste. Puls se usporava, umiruje se disanje, krvni pritisak opada, smanjuje se nivo hormona stresa i najzad – opuštaju se mišići.

Takođe, relaks masaža podiže nivo serotonina, poznatog i pod nazivom „hormon sreće“, koji pozitivno utiče na naše raspoloženje.

PREVENCIJA POSLEDICA STRESA

Medicinski je dokazano da relaks masaža smanjuje nivo stresa, a samim tim sprečava pojavu zdravstvenih problema kao što su povišen krvni pritisak, srčana aritmija, anksioznost, problemi sa varenjem, nesanica, sindrom hroničnog umora itd.

Intenzivnija relaks masaža značajno poboljšava krvnu i limfnu cirkulaciju, što omogućava bolji protok kiseonika i hranljivih materija u sva tkiva i organe.

OPUŠTANJE MIŠIĆA

Bilo da se bavite napornim fizičkim poslom ili da mnogo vremena provodite za računarom, u sedećem položaju, vaši mišići izloženi su pritisku koji može da izazove kontrakcije i grčeve, koji opet često dovode do uklještenja nerava, a to može biti izuzetno bolno. Da bi se nervi „oslobodili“, potrebno je da se mišići opuste, a najbrži i najefikasniji način da se to postigne jeste relaks masaža.

PRODUŽITE EFEKAT

Isplanirajte masažu onda kad imate najviše vremena. Efekat masaže biće bolji i dugotrajniji ukoliko posle masaže nastavite da se odmarate i uspete da ostanete „isključeni“ u odnosu na svakodnevne probleme. Opuštajuća muzika naše radio stanice takođe će blagotvorno da deluje  na vaš nervni sistem. 🙂

Pozovite nas
Tu smo