Avanture Geokeš i Fotokeš

Gsalas1

Dragi rančeri,

čitanjem ovog pisma imate priliku da se pridružite milionima učesnika ove zanimljive igre koja je širom sveta poznata pod nazivom, Geokešing (geocaching).

Geokešing je „potraga za blagom“, odnosno potraga za plastičnom kutijom (geokeš), koja je postavljena na nekom skrovitom mestu. Geokeš može biti postavljen bilo gde, u pećinama, tvrđavama, šupljm deblima, vodopadima,  vidikovcima, procepima u steni… Cilj, ovog našeg Geokešinga je ipak veoma skroman. Želja nam je da prošetate našim rančem i da  pronalaženjem Geokeša zadržite jedan zanimljiv suvenir kao srećnu amajliju.

Ukoliko Vam se ova igra čini zanimljivom i ako mislite da biste mogli postati njen učesnik, nastavite sa čitanjem ovog pisma.

Odlično! Zainteresovali ste se :). Ukoliko ste na Ranč Platan došli i zbog njegove raskošne lepote (dobro, malo preterujemo) :), ovo je prilika da se kroz rekreativnu šetnju i malo zabavite.

Šta je Geokeš? To je u većini slučajeva vodootporna plastična kutija (15x30cm) u kojoj se nalazi beležnica sa grafitnom olovkom, šiljalom i pismima za dalju potragu (stalni sadržaj), i sitnim suvenirima (promenljivi sadržaj). Kada pronađete Geokeš, dobri običaji ove igre nalažu da uzmete jedan suvenir kao srećnu amajliju i ostavite najmanje jedan. Suveniri su male vrednosti (privezak, dugme, vizitka, bedž, bižuterija, male igračkice, baloni i slična iznenađenja – Vaša inventivnost treba da dođe do izražaja :). U beležnicu upisujete svoje ime, datum i vreme kada ste pronašli Geokeš i pozdravnu poruku sa nekom lepom željom za sledećeg Geokešera.

U pismu koje ćete naći u Centralnom geokešu, nalaze se instrukcije za pronalaženje ostala četiri geokeša, što je i je uslov da se aktivira srećna amajlija. 🙂

PRONAĐI CENTRALNI GEOKEŠ

Centralni Geokeš se nalazi negde na ranču. Krenite stazom…kada pronađete tri krova…ostalo je u pismu koje Vas čeka u Vašoj kućici.

Geokešeri, srećno!

Najuporniji geokešeri Ivana i Nemanja. Po snegu dubokom preko pola metra pronašli su sve geokeševe. Probijali su se lopatom kroz smetove. Zaista za divljenje. A sada čekamo da se otopi sneg kako bi se izbrisali njihovi tragovi. 🙂

P.S.

Avantura Fotokeš je igra koju smo mi izmislili i kreirali, tako da ovde nećemo otkrivati detalje, osim da pobednike očekuje žestoka nagrada.

POZOVITE NAS
Gde smo